VIDEO Președintele PNL continuă 'RĂZBOIUL' de la distanță cu Adrian Câciu, care vorbește despre FMI și recesiune: Este un semnal îngrijorător dacă spui așa ceva

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 27-01-2022 12:16
Actualizat: 27-01-2022 13:18

Florin Cîțu, președintele PNL, i-a răspuns, joi, actualului ministru de finanțe, Adrian Câciu, care a vorbit despre FMI și recesiune.

"Aș vrea să vă aduc aminte că nu am pomenti de FMI și recesiune. Când un ministru menționează despre aceste instituții, înseamnă că s-a discutat. Este un semnal îngrijorător dacă spui așa ceva. Vreau să cred că nu a fost făcută o asemnea declarație.

Eu am pus dar că sunt îngrijorat de direcția în care mergem. Inflația este mai mare decât a spus banca centrală. S-ar putea să ajungă la 10 la sută. În guvernarea liberală nu a fost cea mai mare din UE, dobânzile au scăzut în guvernarea noastră. Sper să vreau să cred

E nevoie de ambiție de curaj. Mesajul este car: când cresc dobânzile, se pare că este o îngrijorare din partea instituțiiilor care te creditează.

Dacă, de exemplu, în decembrie, deficitul bugetar a crescut, înseamnă că intrăm într-o paradigmă, că noi creștem cheltuielile și nu investițiile", a spus Florin Cîțu.