Maia Sandu a declarat că a renunțat la compensația oferită de Guvern de la Chișinău pentru gazele naturale consumate: E un gest de solidaritate

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 28-01-2022 08:07

Președintele Maia Sandu afirmă că a renunțat la compensația oferită de Guvern pentru gazele naturale consumate. În același timp, președintele spune că că acest lucru e un gest de solidaritate pentru cei care nu-și permit acest lucru și că nu ar trebui să fie făcut „tam-tam” din asta, conform deschide.md.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră de la TV8”, președintele a fost întrebat dacă și-a achitat facturile la gaz: „Pentru ianuarie încă nu a venit, cealaltă a venit și mi-am plătit-o”.

Maia Sandu a fost întrebată cât a costat consumul de gaze pentru decembrie.

„Eu am plătit 800 și ceva de lei, cu tot cu compensație”.

Ați renunțat la compensație? a fost întrebat președintele

„Am renunțat... Sunt oameni în sectorul privat care se descurcă mai bine , sunt oameni care sunt în sectorul bugetar care se descurcă mai bine, sunt oameni care au trei-patru copii acasă și chiar dacă lucrează într-o funcție publică asta nu înseamnă că trebuie să se pună presiune pe ei. E un gest de solidaritate pentru cei care nu-și pot achita factura și nu trebuie să facem mare tam-tam din asta. Eu am renunțat pentru că îmi permit acest lucru”, a răspuns Sandu.

Președintele Consiliului de Administrație a SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban a afirmat că până în prezent 75 de consumatori au renunțat la compensația oferită de stat pentru plata facturilor la gaz. Printre aceștia se regăsesc și viceprim-ministrul Andrei Spânu dar și premierul Natalia Gavriliță.