Dylan Alcott şi-a încheiat cariera la tenis în scaun cu rotile, după ce a pierdut în finala de la Melbourne. Andy Murray: Eşti un rock star absolut (video)

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 28-01-2022 12:54

Dylan Alcott, în vârstă de 31 de ani, şi-a încheiat, joi, cariera la tenis în scaun cu rotile, după ce a pierdut în finala de la Australian Open. Dar, la conferinţa de presă de după meci, el a fost extrem de emoţionat de un mesaj primit de la tenismanul scoţian Andy Murray, conform news.ro.

"Sper că nu îl deranjează că vă spun, dar Andy Murray tocmai mi-a trimis un mesaj: «Nu ştiu dacă mă exprim bine, dar eşti un rock star absolut, o sursă de inspiraţie. Îţi mulţumesc pentru tot ceea ce ai făcut»", a citit australianul, extrem de emoţionat de cuvintele transmise de fostul număr 1 mondial.

Murray a fost de cinci ori finalist la Melbourne, dar niciodată câştigător.

 

"Îmi vine să plâng. E special...Ce drăguţ. Nu credeam că se va întâmpla vreodată. E tare, chiar foarte tare. Este chiar mai bine decât să câştigi un turneu. Este o legendă a sportului care se interesează de tenisul în scaun cu rotile. Dacă este ceva bun pentru o persoană ca el, atunci trebuie să fie un lucru bun pentru toată lumea”, a continuat Dylan Alcott.

Alcott se va dedica, după retragere, ajutorării persoanelor cu dizabilităţi: "Scopul meu este să schimb percepţiile, astfel încât oamenii cu dizabilităţi să poată trăi viaţa pe care o merită, nu doar în sport, ci şi la locurile de muncă, în educaţie, la cinema, televiziune, întâlniri, să meargă în baruri, la festivaluri", a spus el.

Alcott, care a fost operat de o tumoră la coloana vertebrală încă din primele săptămâni de viaţă, este câştigător a tuturor celor patru grand slam-uri, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, la tenis în scaun cu rotile, dar este şi medaliat olimpic cu aur şi argint la baschet în scaun cu rotile.