Preşedintele israelian îşi continuă vizita istorică în Emiratele Arabe Unite în pofida atacului cu rachetă lansat de rebelii houthi

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 31-01-2022 06:47

Preşedintele israelian Isaac Herzog îşi va continua vizita în Emiratele Arabe Unite aşa cum a fost planificat, după ce statul din Golf a declarat că a interceptat o rachetă balistică lansată de rebelii houthi din Yemen, informează Reuters.

"Preşedintele a fost informat cu privire la detaliile incidentului. Nu a fost reprezentat un pericol şi nici nu reprezintă un pericol pentru preşedinte şi delegaţia sa", se artă într-o declaraţie a administraţiei prezidenţiale israeliene.

Emiratele Arabe Unite au anunţat luni că au interceptat o rachetă balistică lansată de rebelii houthi din Yemen, care nu a provocat victime. Acesta este al treilea atac similar de la începutul lunii, după cele din 17 şi 24 ianuarie.

Ministerul apărării a precizat într-un comunicat că resturile rachetei au căzut într-o zonă nepopulată şi nu au făcut victime.

Rebelii houthi au condus mai multe operaţiuni împotriva Arabiei Saudite, dar atacul din 17 ianuarie asupra Abu Dhabi a fost primul recunoscut de Emirate în interiorul graniţelor sale. Acesta a fost urmat de o serie de atacuri aeriene ale coaliţiei în Yemen şi de ofensive terestre ale forţelor guvernamentale împotriva rebelilor houthi.

Emiratele Arabe Unite fac parte dintr-o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită care, din 2015, sprijină guvernul Yemenului împotriva rebelilor houthi susţinuţi de Iran. Emiratele şi-au retras trupele din Yemen în 2019, dar rămân un jucător influent în acest conflict.