Liderii AUR dau înapoi. Călin Georgescu NU este Președintele de onoare al AUR

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 31-01-2022 10:11
Actualizat: 31-01-2022 10:46

AUR pare că începe să orbecăie în politica românească. Intrarea fulminantă în Parlament pe fondul absenteismului masiv și profitarea la maxim de scandalurile politice interne, crizele interne și internaționale, au dus partidul între primele 3 forțe politice din România... cel puțin conform sondajelor.

Numai că abia ajunși la această înălțime încep să se vadă și mai clar crăpăturile. Au reușit să aibă un dosar penal la Parchetul General pentru incitare la ură după ce partidul oficial a minimalizat Holocaustul, iar co-președintele George Simion a mințit spunând la TV că va avea o întâlnire cu președintele Likud, fostul premier israelian Benjamin Natanyahu, lucru care a fost imediat negat din Israel. Likud a anunțat ulterior că AUR este un partid antisemit și a interzis parlamentarilor săi să aibe contacte sau relații cu oamenii lui Simion și Târziu.

Pentru a nu avea probleme de concurență pe zona naționalistă i-au promis și l-au și anunțat în cadrul Sărbătorilor de la Iași din 24 ianuarie pe Călin Georgescu (care conduce ONG-ul  - Pământul Strămoșesc) ca fiind președintele de onoare al AUR și candidat al formațiunii la alegerile prezidențiale din 2024 (n.a., același Călin Georgescu care acum un an îi punea public între eroii Neamului românesc pe ”Căpitanul” Corneliu Zelea Codreanu și pe fostul Conducător al Statului, mareșalul Ion Antonescu, declarat oficial criminal de război.

Numai că nici acest lucru nu e adevărat în totalitate. Domnul Călin Georgescu NU este, încă, președinte de onoare al AUR ci doar propunerea de președinte de onoare. Precizarea a fost făcută clar la B1TV de co-președintele Claudiu Târziu – pentru a deveni oficial Președinte de onoare al AUR ar trebui convocat Congresul extraordinar al AUR care să valideze propunerea.