GALERIE FOTO - Palatul de peste un miliard de euro al lui Vladimir Putin: lux și opulență greu de imaginat. Avioanele nu zboară în zonă

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 01-02-2022 06:53

Vladimir Putin deține un imens palat pe un domeniu de 7.000 de hectare la malul Mării Negre, a dezvăluit principalul său opozant, Alexei Navalnîi. Valoarea proprietății depășește un miliard de euro și ar fi fost finanțată de marii oligarhi ruși, toți dependenți de Putin, se arată într-un amplu material publicat pe blogul lui Navalnîi.

Situat la malul Mării Negre și înconjurat de podgorii, ansamblul de 7.000 de hectare construit pentru Putin conține un patinoar de hochei camuflat sub o peluză (președintele rus este un mare pasionat de hochei), un heliport, un cazino, sală de teatru, sală de sport, conform blogului lui Navalnîi.

Camerele imense sunt mobilate cu mobilier de lux, potrivit imaginilor publicate de FBK. Numai dormitorul lui Putin ar avea 260 de metri pătrați, iar ca să ajungi la baie trebuie să treci printr-un alt living room, informează Digi24.

Muncitorii aveau impresia că lucrează la piramidele din Egipt

Un muncitor care a văzut șantierul în toamna lui 2011 le-a spus jurnaliștilor BBC că a avut impresia că participă la construirea piramidelor din Egipt: „Estimez că erau 1.500 de muncitori pe șantier. Erau ruși, uzbeci, erau soldați. Trăgeau tare să termine repede”.

Un altul a povestit că șantierul era camuflat, astfel încât să nu se vadă de pe mare: „Toate structurile din beton și de metal aveau desenate pe ele copaci, iarbă sau pietre, ca să se confunde cu peisajul”.

Mulți dintre cei care au spus că au lucrat acolo în ultimii 15 ani au povestit că mereu se reconstruia câte ceva. „Construiau și demolau, construiau și demolau”, a declarat un muncitor.

El a povestit despre o sală mare de fitness, construită din marmură, care a rezistat doar doi sau trei ani: „Am rămas cu gura căscată când a apărut un excavator într-o zi și a început să o demoleze”.