Ministrul de interne al Germaniei s-a deplasat la Roma pentru discuţii privind politica migraţiei

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 08-02-2022 17:23

Ministrul federal german pentru Afaceri Interne şi Comunitate, Nancy Faeser, s-a deplasat marţi la Roma pentru discuţii cu privire la politica migraţiei cu omoloaga sa italiană Luciana Lamorgese, informează dpa.

Ministerul Afacerilor Interne al Italiei a anunţat că cei doi oficiali au avut discuţii marţi dimineaţa, însă nu a oferit alte detalii.

Vizita este una discretă, dar se presupune că Faeser, care a preluat postul de ministru de interne în cadrul noii coaliţii de guvernare de centru-stânga din Germania, în decembrie, vrea să afle dacă Roma se va ralia "coaliţiei celor dispuşi". Aceasta se referă la o asociaţie informală de state care vor să preia o parte dintre migranţii ce caută protecţie în UE.

Statele care nu doresc să participe la această asociaţie trebuie cel puţin să contribuie financiar, a subliniat guvernul francez, potrivit Agerpres.ro.

Franţa este deschisă acestei idei, însă în acelaşi timp insistă asupra unei mai bune apărări a frontierelor externe ale Uniunii Europene, inclusiv prin controale de identitate întreprinse imediat după sosire.

Eforturile de a forma o nouă alianţă survin după ani de impas în politica comună a UE privind migraţia.