Acuzații violente în Parlament: deputat AUR îl cataloghează drept nazist pe reprezentantul FDGR

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 09-02-2022 10:20
Actualizat: 09-02-2022 10:36

Deputatul Ovidiu Ganț a cerut Parchetului General să se autosesizeze, după ce deputatul AUR, Titi Stoica, i-a catalogat comportamentul drept ”nazist”. Deputatul AUR susține că Forumul Democrat German este considerat nazist și a fost condamnat de Tribunalul de Nurmberg.

Iată dialogul dintre cei doi:

Ovidiu Ganț: Vă rog să notați faptul că domnul Titi Stoica m-a făcut nazist (...) Solicit public Parchetului General să se autosesizeze.

Titi Stoica: Acum, asemenea fapte de a cataloga și de a pedepsi un grup pentru faptele unei persoane sunt apucături naziste. Forumul Democrat German este continuatorul etnicie germane, care a fost condamnat de Tribunalul de la Nurmberg și considerat nazist.

Ovidiu Ganț: Nicăieri și niciodată nu s-a scris că Forumul German este continuatorul grupului etnic german, resping cu maximă scârbă afirmațiile respective.

În discuție a intervenit și reprezentantul UDRM, Csomo Botond: Codamn cu fermitate afirmațiile tovarășului aurar. S-a întors mental în epoca de aur. Tovarășul aurar are și unele abilități mentale reduse și poate nu înțelege termenul de nazist.