Uniunea Naţională a Patronatului Român trage un semnal de alarmă: Dacă prețurile vor continua să crească, firmele din România își vor suspenda activitatea

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 09-02-2022 17:06

Întreg mediul de afaceri din România are de suferit în urma creşterii globale a preţurilor la energie, care, dacă nu se va opri, va pune firmele din România în situaţia de a-şi suspenda activităţile, susţin reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR).

Potrivit unui comunicat al UNPR, remis miercuri AGERPRES, prim-vicepreşedintele Uniunii Sorin Orzac s-a întâlnit cu ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

"Ieri, 8 februarie, s-a desfăşurat deja obişnuita întâlnire a ministrului Antreprenoriatului şi Turismului cu reprezentanţii principalelor confederaţii naţionale", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, UNPR a fost reprezentată de prim-vicepreşedintele Sorin Orzac, iar printre cele mai importante teme abordate au fost cele legate de modul în care ministerul condus de Constantin-Daniel Cadariu poate sprijini antreprenorii din România şi cele legate de preţurile la energie.

"Ministrul a promis partenerilor de discuţie că, într-o săptămână, Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă care să rezolve această problemă. Aflat de puţin timp în fruntea Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu s-a dovedit a fi un bun cunoscător al mediului de afaceri românesc, perseverent în dorinţa de a avea un contact direct cu reprezentanţii acestuia şi mereu preocupat de a găsi soluţii pentru problemele cu care se confruntă mediul de afaceri", se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii UNPR susţin că organizaţia oferă în continuare Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului posibilitatea de a consulta mediul de afaceri românesc prin platforma de comunicare pusă la dispoziţia celor 172 de organizaţii patronale şi corpuri profesionale din 30 de judeţe, semnatare ale acordului de parteneriat.