Partidul Naţional Elveţian, formaţiune de extremă dreapta, se autodizolvă din cauza 'imaginii proaste'

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 10-02-2022 23:54

Partidul Naţional Elveţian, o formaţiune de extremă dreapta creată în anul 2000, s-a autodizolvat, situaţie despre care preşedintele său, Florian Gerber, a spus că este rezultatul ''imaginii proaste'' create în jurul partidului şi dificultăţilor acestuia de a desfăşura reuniuni cu simpatizanţii în timpul pandemiei COVID-19, a anunţat joi postul naţional de televiziune elveţian RTS, citat de EFE.

Conform acestui post, respectivul partid mai avea doar aproximativ o mie de membri înregistraţi, cărora preşedintele său le-a trimis o scrisoare prin care-i anunţă desfiinţarea formaţiunii, dar lasă deschisă uşa pentru viitoare proiecte politice, potrivit Agerpres.ro.

Partidul a fost inclus de poliţia elveţiană pe lista organizaţiilor de extremă dreaptă la un an după crearea lui, iar în 2021 unul dintre liderii săi din capitala Basel a fost judecat pentru comentarii antisemite.

În cele două decenii de existenţă Partidul Naţional Elveţian a avut o prezenţă redusă pe scena politică elveţiană, obţinând doar un mandat în legislativul cantonului Berna şi un post de consilier municipal în oraşul Solothurn.