Cinci românce vor fi prezente la turneul de tenis de la Indian Wells

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 11-02-2022 09:44

Turneul de tenis BNP Paris Open 2022 de la Indian Wells se apropie din ce în ce mai mult, iar competiția feminină se anunță a fi una foarte puternică, la care vor participa toate jucătoarele de top, inclusiv Ashleigh Barty, dar și 5 jucătoare din România, în frunte cu Simona Halep și Sorana Cîrstea, anunță Mediafax.

Campioana de la Australian Open va reveni în circuit la evenimentul care va începe pe 7 martie și se va încheia pe 20 martie. Barty, în calitate de cea mai bine clasată jucătoare, va fi cap de serie numărul unu, dar va avea o concurență acerbă din partea multor alte jucătoare mari, deoarece toate jucătoarele din top 20 sunt anunțate pe lista de start.

Campioana în exercițiu este Paula Badosa, care a câștigat evenimentul anul trecut, iar jucătoarea spaniolă se va întoarce pentru a-și apăra titlul. Printre alte jucătoare notabile care vor reveni se numără Ons Jabeur, care a lipsit o perioadă de timp din cauza unei accidentări, Karolina Pliskova, care a lipsit de asemenea din cauza unei accidentări, și Emma Răducanu, care nu a mai jucat de la Australian Open.

Din România, organizatorii anunță prezența pe tabloul principal a cinci sportive. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Elena Gabriela Ruse și-au câștigat pentru moment dreptul de a fi prezente în competiție, dar e posibil ca și alte românce să reușească accederea pe tablou, 12 locuri fiind destinate sportivelor ce vin din calificări.