Simona Halep face bani la Dubai: S-a calificat în optimi, după victoria cu Alison Riske

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 14-02-2022 18:27
Actualizat: 14-02-2022 19:50

Simona Halep, locul 23 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Dubai, după ce a întrecut-o, luni, în primul tur, cu scorul de 6-2, 6-4, pe americanca Alison Riske, locul 53 WTA.

Simona Halep a arătat o formă bună la primul meci post-Australia, în care a întâlnit o adversară care nu i-a pus totuşi mari probleme. Fostul lider WTA a impresionat pe arena centrală din complexul de la Dubai printr-un serviciu neaşteptat de bun, variat şi precis, şi printr-o agresivitate extrem de ridicată. Cu excepţia primului ghem al meciului, pierdut la 0 pe serviciul rivalei, Halep şi-a devorat adversara în primul set, prin ofensivă şi prin jocul stânga-dreapta, care au pulverizat defensiva greoaie şi stângace a americancei

Riske, 31 de ani, o jucătoare destul de înaltă, 1,75 de metri, se laudă că îi place să fie agresivă, însă ceva mai mult de un set a fost ţinută numai în apărare de Halep. Însă jucătoarea americană are o capacitatea de a nu renunţa chiar dacă este surclasată şi de a pune presiune, mai ales cu seviciul, cu pasul către fileu şi cu puternica ei lovitură de dreapta. Ea a revenit în joc în setul secund, în care a servit mai bine şi a opus o rezistenţă mai dârză, dar a trebuit să se recunoască învinsă în faţa valorii superioare a rivalei.

Setul I a fost un monolog de 27 de minute al Simonei Halep, care a reuşit break-uri la 1-1 şi la 3-1. Ultimul ghem a fost ceva mai echilibrat, dar românca nu a avut nevoie să salveze vreo minge de break, astfel că s-a impus cu 6-2.

Setul al doilea a început tot în controlul jucătoarei din Constanţa, care a obţinut break-ul în primul ghem. La 2-0, Halep a ratat opt mingi de break înainte a pierde ghemul, între care un 0-40 şi nu pentru că a irosit puncte, ci pentru că Riske a arătat ce poate, jucând un tenis superior, mai ofensiv, aşa cum îi place ei. Momentele bune ale jucătoarei din SUA s-au prelungit în ghemul următor, în care a condus cu 40-15 pe serviciul Simonei Halep. Însă Halep a servit perfect şi a luat ghemul, păstrând apoi avantajul break-ului până la final. Cu 6-4 după o oră şi 12 minute de joc, Halep a trecut în faza următoare la turneul pe care l-a câştigat de două ori în carieră.

Halep va juca în optimi cu învingătoarea partidei dintre Elena-Gabrilea Ruse, locul 59 WTA, venită din calificări, şi spaniola Paula Badosa, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3, care va avea loc marţi.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 9.000 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.