Gabriela Ruse – victorie în fața numărului 5 mondial Paula Badosa la turneul din Dubai

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 15-02-2022 14:43

Victorie de prestigiu pentru Gabriela Ruse în circuitul WTA. Românca a învins-o în primul tur al turneului de la Dubai pe spaniola Paula Badosa, numărul 5 mondial și favorită numărul 3 a turneului. Ruse (59 WTA) se va confrunta optimile de finală cu Simona Halep (23 WTA), informează Mediafax.

Gabriela Ruse a câștigat partida în trei seturi, cu 6-3, 5-7, 6-4, după două ore și jumătate de joc.

Ea a început meciul cedându-și serviciul în primul game, însă a făcut imediat rebreak-ul și mers cap la cap cu Badosa până la 4-3, când și-a procurat 3 mingi de break. Spaniola le-a anulat pe toate, egalând la 40, dar Ruse a câștigat ultimele două mingi și a dus scorul la 5-3, valorificându-și apoi serviciul și închizând surprinzător primul set.

În debutul setului secund, Badosa a solicitat o pauză medicală, acuzând contracturi la mușchii umărului drept. Cele două și-au câștigat serviciile până la 4-4, când Ruse a făcut din nou break-ul și a servit pentru meci. Spaniola și-a ridicat nivelul de joc și a câștigat următoarele 3 game-uri, din care două cu break, ducând meciul în set decisiv.

La jumătatea setului trei, Badosa a luat un avans de două game-uri (1-3), părând că își va adjudeca meciul. De la 2-4, Ruse a revenit însă spectaculos, câștigând 4 game-uri la rând, asigurându-și astfel calificarea în turul doi și implicit o întâlnire cu Simona Halep.

Pentru prezența în optimile de finală, Gabriela Ruse va fi recompensată cu 9.000 de dolari și 55 de puncte WTA.