Acuzații grave la adresa AUR: Plătește protestatari profesioniști (presă)

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 16-02-2022 23:01
Actualizat: 17-02-2022 07:03

Protestatarii AUR care au participat la mitingurile din mai multe județe ale țării ar fi fost plătiți pentru a fi alături de George Simion, informează B1 TV. Asta în condițiile în care pe 27 februarie, partidul va organiza un ”mega protest” similar celor din Canada, cu camioane, tractoare și automobile.

Potrivit unor participanți, membrii partidului ar fi plătit cu 100 de lei mai mulți indivizi pentru a fi prezenți la întâlnirea cu liderul AUR. Oamenii ar fi fost opriți la întâmplare pe stradă și convinși să ia parte la miting.

AUR a organizat zilele trecute unul dintre cele mai mari proteste. La acesta ar fi participat, însă, mai mulți oameni plătiți pentru a se întâlni cu liderul George SIiion. Printre ei se numără oameni din mai multe județe între care Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea.

Câțiva participanți ai mitingului au recunoscut că au primit stimulente financiare pentru afi prezenț alături de liderul AUR. Unii chiar ar fi fost abordați pe stradă de membrii partidului și chemați la protest.

„Am venit și eu la miting acia la AUR. Am venit să ne dea și nouă un milion… Ce să facem? Murim de foame, ce să facem?”, a spus un bărbat prezent la miting.

Întrebat dacă i s-au promis bani, el a răspuns: Păi, dar mi-a dat un milion!”.

Un altul a spus că a aflat prin niște cunoștințe de protest. El a mai afirmat că i s-a cerut să semneze și pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis, dar a refuzat.

Alții, în schimb, au spus că au fost plătiți și ca să semneze petiția pentru înlăturarea actualului Guvern. „Nu știu, nici nu știu care-i treaba. Sincer, nu prea sunt cu partidele”, a recunoscut un tânăr.