Un bătrân de 86 de ani a suferit un atac de panică din cauza unui incendiu de vegetaţie uscată

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 19-02-2022 14:01

Un bătrân în vârstă de 86 de ani din localitatea Vlaşin, judeţul Giurgiu, a suferit un atac de panică şi a fost preluat de un echipaj SMURD din cauza unui incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins cu repeziciune şi a cuprins o suprafaţă de aproximativ un hectar, potrivit Agerpres.

"ISU Giurgiu a fost solicitat în urmă cu puţin timp, prin 112, să intervină în localitatea Vlaşin în urma izbucnirii unui incendiu de vegetaţie uscată. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o cisternă şi o ambulanţă SMURD. Un bătrân în vârstă de 86 de ani a fost preluat de paramedici, acuzând stări de ameţeală din cauza fumului şi a unui atac de panică. Echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor, la faţa locului", a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Pompierii au constatat faptul că incendiul a pornit dintr-o curte, cel mai probabil din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat. De aici, flăcările s-au extins la vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, pe o suprafaţă de aproximativ zece mii de metri pătraţi.

Pompierii au acţionat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă şi la vecini.