Pandemia ne-a făcut să mâncăm mai multă miere: O consumăm pe cea din import, mai proastă, iar a noastră merge la export

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 21-02-2022 06:26

Apicultorii românii au constatat că în perioada pandemiei a crescut consumul de miere și alte produse sănătoase, în contextul în care în mod tradițional România nu era o mare consumatoare de produse apicole.În România se înregistrează însă și un fenomen inedit: mierea românească merge, în mare parte, la export, iar pe piața autohtonă există concurența mierii din import, mai puțin calitativă, scrie romania-actualitati.ro.

Apicultorii români produc anual cantități semnificative de miere de albine, polen și alte produse apicole, iar cele mai multe ajung la export, având în vedere consumul încă redus din țara noastră, potrivit asociațiilor apicole din Sălaj. Producătorii locali spun că România rămâne un important producător de miere la nivel european, dar pe piața românească sunt tot mai multe produse din import, iar unele arată ca mierea și conțin cantități reduse de miere, ceea ce poate induce cumpărătorul în eroare. Apicultorii sălăjeni apreciază că cel puțin la nivel local consumul de miere, polen și alte produse apicole a început să crească după apariția pandemiei, populația începând să înțeleagă importanța alimentelor sănătoase în viața de zi cu zi.