Atleta germană Malaika Mihambo, campioana olimpică, mondială şi europeană, a stabilit cea mai bună performanţă mondială a anului în proba de săritură în lungime

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 21-02-2022 09:25

Atleta germană Malaika Mihambo, campioana olimpică, mondială şi europeană, a stabilit cea mai bună performanţă mondială a anului în proba de săritură în lungime, cu 6,96 metri, duminică, în cadrul reuniunii indoor de la Dusseldorf, transmite EFE, citat de Agerpres.

Mihambo, a cărei cea mai bună performanţă personală este de 7,07 m, a depăşit cu 11 centimetri fosta performanţă mondială, care aparţinea sârboaicei Ivana Vuleta (6,85 m), din 5 februarie.

Pe locul secund s-a clasat maghiara Diana Lesti, cu 6,53 m, a treia a fost cipriota Filippa Fotopoulou, 6,42 m, germanca Merle Homeier a încheiat pe patru, cu 6,39, maghiara Anasztazia Nguyen a fost a cincea, cu 6,37 m, iar românca Alina Rotaru-Kottmann s-a clasat pe şase, cu 6,36 m.

La săritura cu prăjina, americanul Sam Kendricks, campionul mondial în aer liber, s-a clasat doar al patrulea, cu performanţa de 5,71 m, victoria revenind germanului Bo Kanda Lita Baehre, cu 5,81 m.