Tensiunile geopolitice împing cripto în cădere liberă

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 21-02-2022 17:21

Săptămâna trecută, tensiunile geopolitice au dus la prăbușirea criptoactivelor, împiedicând o redresare a prețurilor bitcoin și ether, printre altele.

Prețul bitcoin a început săptămâna avansând spre nivelul de 44.000 de dolari, dar s-a prăbușit joi pe fondul reluării tensiunilor dintre Ucraina și Rusia. Prețul a scăzut de la un maxim de 44.510 dolari pe platforma eToro tranzacționându-se în jurul nivelului de 40.000 de dolari, informează Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

O a doua lovitură pentru prețurile criptoactivelor a avut loc în weekend, la aflarea veștii că a avut loc un hacking major de NFT. Panica din partea traderilor NFT de pe rețelele de socializare a trimis prețul bitcoin și mai jos, ajungând să se tranzacționeze în jurul valorii de 38.000 de dolari. La momentul scrierii acestui articol, bitcoin a mai recuperat puțin și se află acum în jurul valorii de 38.200 de dolari.

Ether a crescut, de asemenea, la peste 3.100 de dolari la începutul săptămânii, înainte de a se scădea joi din cauza tensiunilor geopolitice. Prețul a ajuns la un minim de 2.561 de dolari pe eToro, înainte de a se redresa și de a se tranzacționa în jurul valorii de 2.700 de dolari în această dimineață.