Kelemen Hunor solicită măsuri ferme de combatere a inflației: 'Cu o singură măsură nu poți reduce inflația, poți să o temperezi'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 24-02-2022 10:06

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, susține găsirea unor soluții de temperare a inflației – fiscale, monetare, economice, bugetare, printre acestea numărându-se reducerea prețului la carburanți.

”Trebuie găsite soluții de temperare a inflației – fiscal, monetare, economice, bugetare. Cu o singură măsură nu poți reduce inflația, poți să o temperezi. Prețul carburanților se reflectă în toate produsele și serviciile, este unul dintre factorii care generează inflație și toată lumea încearcă să tempereze prin reducerea prețului la pompă, la benzină și la motorină”, a declarat Kelemen la postul de televiziune B1.

Liderul UDMR a precizat că trebuie să fie luată și măsura plafonării prețului la carburanți pentru agricultură, la motorină, pentru fermieri pentru că, în caz contrar, în acest an, prețurile vor exploda, de la legume, până la grâu, pâine și produsele alimentare.

”Dacă se poate înainte de începerea campaniei agricole de primăvară trebuie găsită o soluție”, a mai spus Kelemen Hunor.

Vezi si: Kelemen Hunor: Starea de alertă se va prelungi încă o lună

Președintele UDMR a precizat că Guvernul și coaliția de la guvernare manifestă preocupare pentru rezolvarea problemei și a afirmat că este nevoie de o discuție serioasă, inclusiv cu actorii economici din domeniu. De asemenea, trebuie să aibă loc și o analiză a impactului politic, financiar și social al reducerii accizei la carburanți pe o perioadă anume.