Puci pregătit în Ucraina? Kievul denunță planul Rusiei: 'Vrea să destabilizeze Guvernul'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 24-02-2022 15:40
Actualizat: 24-02-2022 15:41

Pe lângă războiul din teren, Kievul pare că se confruntă și cu un război din interior. Asta reiese din informațiile oferite de Ucraina. Conducerea Federației Ruse vrea să ia o parte din teritoriul Ucrainei și să destabilizeze guvernul, asta a anunțat  Mykhailo Podoliak, un consilier al șefului Biroului Președintelui, relatează Ukrinform. Nu este exclus în aces sens să avem parte de o lovitură de palat la Kiev.

„Au două obiective tactice. Primul este de a ocupa o parte a teritoriului din est, puțin deasupra Sumy, Harkov și puțin mai jos, în sud. Înțelegem deja ce se întâmplă în ceea ce privește planificarea operațiunii militare a Federației Ruse”, a spus Podoliak.

Potrivit acestuia, așadar, este necesară mobilizarea, precum și legea marțială. Cabinetul militar și cabinetul economic sunt în continuă funcționare, iar Președintele negociază cu liderii mondiali.

Vladimir Putin, a anunțat începerea unei operațiuni militare speciale în Donbas. În jurul orei 4 dimineața, pe 24 februarie, Rusia a lovit Ucraina și a lansat un război.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că legea marțială este impusă pe întreg teritoriul Ucrainei. În dimineața zilei de 24 februarie, Rada Supremă a aprobat decretul lui Zelensky privind impunerea legii marțiale în toată Ucraina.