După ce Franța a declarat că ofensiva rusă poate ajunge în Moldova, Nicu Popescu, ministrul de externe, a discutat cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 26-02-2022 07:59
Actualizat: 26-02-2022 07:58

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o discuție telefonică cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian, conform deschide.md.

„Mulțumim Franței pentru sprijinul bilateral și cel prin mecanismul european de protecție civilă pe care îl va oferi și cu care vom putea să-i ajutăm și mai mult pe refugiații ucraineni care sosesc în această perioadă la noi în țară”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Totodată, în cadrul discuției șeful diplomației de la Chișinău a exprimat aprecierea pentru reafirmarea sprijinului Franței referitor la integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova precum și pentru susținerea europeană pe care țara noastră o primește în mod constant.

Recent, Jean-Yves Le Drian a spus că președintele Federației Ruse este un „semănător de război”, iar ofensiva în curs de desfăşurare în Ucraina ar putea să se extindă la Republica Moldova şi la Georgia.