Jandarmeria București, precizări după incidentul de la Ambasada Rusiei

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 26-02-2022 20:50

Jandarmeria Capitalei reacționează la incidentul de la Ambasada Rusiei la București, unde un tânăr a aruncat cu ouă în clădire. Tânăr a fost ridicat de jandarmi și ulterior amendat.

„În legătură cu adunarea publică de pe șoseaua Pavel. D. Kiseleff, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Pe timpul desfășurării manifestației, o persoană a aruncat cu un ou în panoul informativ din fața Ambasadei Federației Ruse în România.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, a fost preluat de jandarmi și a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare”, transmite Jandarmeria Capitalei.

Un tânăr a fost reținut temporar, sâmbătă, pentru verificări de un echipaj al jandarmeriei, după ce a aruncat cu ouă în clădirea Ambasadei Rusiei de la București. Tânărul avea și o pancartă pe care scria „Dați voie strănilor să fie rezerviști” și „Avioane NATO în Ucraina”.