Donaţie de 7.000 de produse pentru igiena copiilor şi accesorii de hrănire, în beneficiul refugiaţilor ucraineni

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 01-03-2022 17:29

O campanie de ajutorare a mamelor şi copiilor ucraineni refugiaţi pe teritoriul României a fost iniţiată de Chicco România şi Paralela 45 Turism, prin intermediul căreia vor fi donate 7.000 de produse pentru igienă şi accesorii de hrănire, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

"Chicco România şi Paralela 45 Turism donează articole pentru copiii ucraineni ajunşi pe teritoriul României şi îi îndeamnă pe români să se alăture campaniei de donaţii pe care o iniţiază şi care se derulează la nivel naţional prin reţeaua de agenţii a turoperatorului şi magazinele Chicco. Chicco România donează 7.000 de produse pentru igienă copii şi accesorii hrănire. În colaborare cu Asociaţia SAMAS şi Asociaţia Grup Civic Botoşani, Chicco România donează 500 de pachete de scutece, 500 de biberoane, 5.000 de cosmetice şi produse de îngrijire, precum şi 1.000 dezinfectanţi şi produse igienizante către taberele de refugiaţi", precizează sursa citată, potrivit Agerpres.ro.

"Nu trebuie şi nu putem fi nepăsători la tragedia mămicilor şi copiilor forţaţi să-şi lase în urmă taţii, casa, ţara. Noi, cei de la Chicco, alegem să fim oameni, pe timp de pace sau război, oriunde există un copil. Donaţiile noastre vor ajunge acolo unde este nevoie şi suntem siguri că mulţi ni se vor alătura în acest demers", a declarat Ruxandra Burcea, director general Chicco România.

Persoanele care vor să se implice în campanie pot să doneze articole de igienă feminină şi hrană pentru bebeluşi şi copii, cum ar fi lapte praf, biscuiţi, borcane cu mâncare bebe, cereale la sediile celor două divizii din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Alba Iulia, Ploieşti, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Neptun.

"#ImpreunaPentruUcraina nu trebuie să fie doar o lozincă. Vrem să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a alina suferinţa acestor oameni nevinovaţi. Suntem oameni care ajută oameni aflaţi în dificultate şi ne îndemnăm comunitatea să ni se alăture", a afirmat Ioana Burcea, director de marketing Paralela 45.

Donaţiile vor fi colectate de echipele Paralela 45 şi Chicco România şi vor ajunge, prin intermediul Asociaţiei Samas şi al Asociaţiei Grup Civic din Botoşani, cu sprijinul companiei de curierat Cargus, în punctele unde sunt critice şi necesare.