Roman Abramovich vrea să scape de Chelsea: i-a oferit clubul unui miliardar elvețian

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 02-03-2022 12:09

Miliardarul elvețian Hansjorg Wyss susține că oligarhul rus Roman Abramovich vrea să scape de clubul Chelsea și de tot ceea ce deține în Marea Britanie, tocmai de aceea i-a propus să cumpere Chelsea și alte trei cluburi de fotbal. În schimb, Abramovich a cerut 2,4 miliarde euro, o sumă uriașă, în condițiile în care magnatul rus se confruntă cu serioase probleme din cauza sancțiunilor.

"Abramovich a fost unul dintre apropiații și sfătuitorii lui Putin. Ca toți oligarhii, e într-o stare de panică acum. Încearcă să vândă tot ce are în Anglia, vrea să scape de Chelsea cât mai repede. Mi-a fost oferită Chelsea, dar sunt alți trei oameni de afaceri care au primit o propunere similară", a dezvăluit Wyss, în vârstă de 85 de ani, pentru Blick, citat de metro.co.uk.

Wyss, patron al unei companii farmaceutice uriașe, are o avere de "doar" 5,8 miliarde de euro, astfel că e greu de crezut că poate onora doleanțele financiare ale lui Abramovich, informează Eurosport.

"Trebuie să aștept 3-4 zile, să analizez, Abramovich cere mult prea mult în momentul de față. A investit în club, dar Chelsea nu are bani, sunt doar compensații pe care Abramovich le vrea pentru cât a investit. Iau în calcul să vin la Chelsea cu câțiva parteneri, dar trebuie să analizăm bine toate condițiile", a mai spus miliardarul elvețian.