Urmează Republica Moldova? Georgia cere să adere la Uniunea Europeană 'imediat'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 02-03-2022 19:41

Preşedintele Partidului Visul Georgian, Irakli Kobakhidze, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ”decizia de a depune imediat candidatura (Georgiei) la aderarea la UE”, relatează AFP.

”Trebuie ca Europa să ne deschidă uşa. Ucraina a dobândit prioritate. Noi suntem un trio. Este momentul să se deschidă uşa Georgiei şi (Republicii) Moldova”, îndemna marţi, la emisiunea France 2, ”4 Vérité”, preşedinta Georgiei, Salome Zourabiţvili.

Citește și: ALERTĂ Rusia anunță că nu există garanții că nu va izbucni un război cu NATO: 'Suntem îngrijoraţi de livrările de arme. Tot acest lucru este foarte periculos'

”Nu trebuie să-i lăsăm lui Putin impresia că are zale slabe, pe care să le folosească după aceea”, pleda şefa statului georgian, scrie news.ro.

Preşedinta georgiană a avertizat miercuri, la BFMTV, că preşedintele rus, Vladimir Putin, este ”hotărât să meargă până la capăt”.

Citește și: Așa ceva se întâmplă rar: Omul lui Vladimir Putin recunoaşte că sancţiunile au 'lovit serios' Rusia

Georgia a purat, în august 2008, un război cu Rusia, pentru controlul Osetiei de Sud, o mică republică separatistă georgiană prorusă, căreia Moscova i-a recunoscut independenţa.