VIDEO Vasile Dîncu confirmă moartea celor 5 soldați din elicopter: Ministrul spune că MiG-ul s-a prăbușit pentru că era vechi

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 02-03-2022 22:26

Cei 5 soldați de la bordul elicopterului care căuta MIG-ul dispărut de pe radar în județul Constanța au murit. Elicopterul s-a prăbușit la un kilometru distanță de locul în care a picat avionul.

”Elicopterul s-a prăbușit la un km distanță de locul în care a căzut avionul. Oamenii din zonă au văzut o explozie, dar a fost o explozie de la sol. Sperăm că pilotul s-a catapultat și este în viață. Salvatorii îl caută.

Nu avem alte indicii ale prăbușiri decât că din cauza vremii proaste și a stării MiG-ului. Excludem, în acest moment, nu avem nicio dovadă, spațiul aerian este supravegheat și nu poate să treacă nimic neobservat.”, a spus Vasile Dîncu la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: VIDEO Momentul exploziei elicopterului cu 5 soldați la bord

O aeronavă MiG 21 LanceR care executa, miercuri seara, o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, apoi a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

În căutarea sa a plecat elicopterul IAR 330-Puma. Și acesta a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar.