Căpitanul selecţionatei de fotbal a Rusiei a răbufnit, acuzând dublul standard în privinţa sancţiunilor sportive

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 03-03-2022 13:15

Căpitanul selecţionatei de fotbal a Rusiei, Artem Dziuba, a denunţat, miercuri, "dublul standard" care caracterizează, în opinia acestuia, sancţiunile sportive decise împotriva ţării sale ca urmare a invaziei din Ucraina, relatează AFP, scrie AGERPRES.

"Eu sunt contra standardului dublu. De ce unii au toate drepturile, în timp ce noi suntem acuzaţi de tot ce este mai rău. De ce toată lumea strigă mereu că sportul şi politica nu trebuie să fie amestecate, dar, cu prima ocazie, când este vorba de Rusia, se uită complet acest principiu?", s-a întrebat jucătorul echipei Zenit Sankt Petersburg într-un mesaj pe Instagram.

După atacarea Ucrainei de către armata rusă, numeroase federaţii internaţionale au decis să excludă sportivii ruşi de la competiţii, un exemplu fiind cazul FIFA care a exclus echipa de fotbal a Rusiei de la barajele de calificare pentru Cupa Mondială din 2022.

"Eu sunt împotriva discriminării în funcţie de naţionalitate. Nu-mi este ruşine că sunt rus. Sunt mândru că sunt rus. Eu nu înţeleg de ce sportivii trebuie să sufere", a scris el, adăugând totodată că "războiul este oribil".

Declaraţiile căpitanului rus au venit în contextul acuzaţiilor lansate de jucătorul ucrainean al echipei West Ham United, Andrei Iarmolenko, care a criticat pe reţelele de socializare tăcerea jucătorilor ruşi faţă de agresiunea Rusiei.