Imnul Ucrainei va fi difuzat înaintea meciurilor de acasă ale echipei Ottawa Senators (NHL)

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 03-03-2022 11:43

Imnul naţional al Ucrainei va fi difuzat înaintea tuturor meciurilor de pe teren propriu ale echipei Ottawa Senators, până la finalul actualei ediţii a Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL), a anunţat patronul francizei din capitala Canadei, Eugene Melnyk, citat de Reuters.

Omul de afaceri canadian a precizat, totodată, că Senators va organiza şi o loterie destinată susţinerii organizaţiilor care oferă ajutor umanitar şi asistenţă medicală Ucrainei şi va utiliza propria arenă drept punct de colectare pentru donaţii.

"Astăzi suntem cu toţii ucraineni", a scris Melnyk, ai cărui părinţi sunt originari din Ucraina, într-o reclamă publicată pe o pagină întreagă în două ziare din Ottawa şi publicată de echipa canadiană pe reţelele de socializare.

"Atacul neprovocat şi măcelul care a urmat, inutila distrugere umană, economică şi socială a unei ţări suverane este de nedescris şi inacceptabilă într-o lume civilizată. Şi, în timp ce imaginile din Ucraina arată curaj şi rezistenţă, ei strigă de asemenea după ajutor", se mai arată în mesaj.

Rusia a descris acţiunile sale din Ucraina drept o "operaţiune specială" care nu este menită să ocupe teritoriul, ci să distrugă capabilităţile militare ale ţării vecine şi să-i captureze pe cei pe care îi consideră "naţionalişti periculoşi".

Liga nord-americană de hochei şi-a suspendat în această săptămână relaţiile cu partenerii săi de afaceri din Rusia şi a anunţat că nu va mai lua în considerare această ţară ca locaţie pentru viitoare competiţii care implică NHL, informează Agerpres.