Marcel Ciolacu nu-l vrea pe Iulian Iancu în șefia ANRE - surse

Autor: Radu Pop
Publicat: 03-03-2022 15:35

Liderul PSD Marcel Ciolacu se opune ca fostul parlamentar social-democrat Iulian Iancu să fie numit în conducerea ANRE, în locul lui Alexandru Stănescu, susțin surse politice pentru Ziare.com.

În 2020, după ce PSD a fost preluat de Marcel Ciolacu, Iulian Iancu a pierdut șefia Comisiei de industrii din camera Deputaților. În același an, Iulian Iancu și-a dorit un post de conducere la Agenția Națională pentru Reglementare în Energie (ANRE), dar nu a fost susținut de Marcel Ciolacu, susțin sursele citate.

În august 2019, președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Iulian Iancu în funcția de vicepremier pentru teme economice. Șeful statului l-a acuzat pe Iancu că ar periclita „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”.

Iulian Iancu a fost acuzat chiar de colegi de partid că e apropiat de Rusia. În 2008, într-o telegramă a Ambasadei SUA la Bucureşti, Georgian Pop spunea despre colegul său de partid, Iulian Iancu, că este „controlat de Gazprom”.