Copiii războiului: Câte nașteri au avut loc la Kiev, după ce Rusia a atacat Ucraina

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 04-03-2022 21:10
Actualizat: 04-03-2022 22:29

Aproximativ 400 de copii s-au născut în capitala ucraineană Kiev de la invadarea ţării de către Rusia la 24 februarie, potrivit primarului oraşului, citat vineri de DPA.

"199 de băieţi şi 191 de fete", a spus Vitali Kliciko vineri într-un mesaj video.

Cu o zi înainte, primarul Kievului a vizitat o staţie de metrou folosită ca adăpost antiaerian, scrie agerpres.ro.

Trupele ruse îşi continuă înaintarea spre Kiev, potrivit armatei ucrainene, care a spus că ruşii se concentrează asupra

"încercuirii" capitalei cu 3 milioane de locuitori.

"Noaptea în capitală a fost liniştită. De mai multe ori a fost activată apărarea antiaeriană", a declarat Kliciko.

Deşi oraşul este în stare de război, a spus el, maşinile circulă şi magazinele alimentare, precum şi majoritatea farmaciilor municipale sunt deschise. Primarul a făcut apel la proprietarii de farmacii private să le deschidă. "Este foarte important". Locuitorii Kievului aşteaptă la coadă ore întregi în faţa farmaciilor municipale pentru a cumpăra medicamente, a mai spus el.

În acelaşi timp, Kliciko a cerut cetăţenilor să rămână cât mai mult posibil înăuntru. "Nu ignoraţi alerta aeriană. Duceţi-vă imediat în adăposturi" în timpul raidurilor aeriene, a subliniat el.

Potrivit lui Kliciko, oraşul continuă să se pregătească să se apere. "Există mai multe puncte de control, blocuri de beton, bariere pentru tancuri", a spus Kliciko, adăugând că Kievul nu va fi abandonat.

Rusia a invadat Ucraina săptămâna trecută. Potrivit cifrelor ONU, peste 331 de civili au fost ucişi în conflict până acum.