Premierul canadian se va deplasa în Europa pentru discuții privind invazia Ucrainei de către Rusia

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 05-03-2022 00:08

Premierul canadian, Justin Trudeau, a anunţat vineri că se va deplasa săptămâna viitoare în Europa pentru a discuta cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia, relatează AFP.

În cursul acestui turneu european, programat în perioada 6-11 martie, premierul canadian va merge la Londra, Riga, Berlin şi Varşovia pentru a se ''întâlni cu parteneri şi aliaţi şi a discuta despre susţinerea Ucrainei'', a declarat el, în cadrul unei conferinţe de presă.

Canada, care a impus deja numeroase sancţiuni economice Rusiei, ''va continua să impună sancţiuni punitive asupra lui Putin şi oligarhilor'', pentru ca aceştia să înţeleagă ''eroarea lor monumentală'', a reiterat Justin Trudeau, care susţine, de asemenea, excluderea Rusiei din Interpol, potrivit Agerpres.ro.

''Trebuie să fim foarte atenţi şi să ne îndreptăm către o dezescaladare a violenţei în general în Ucraina, dar mai ales în jurul centralelor nucleare'', a subliniat premierul Trudeau.

Joi seara, el a discutat cu preşedintele ucrainean despre atacul asupra centralei nucleare de la Zaporojie. ''Aceste atacuri inacceptabile ale Rusiei trebuie să înceteze imediat'', a spus el.

La finalul zilei, premierul canadian urmează să se întâlnească într-o biserică din Toronto cu membrii comunităţii ucrainene din ţară, una dintre cele mai mari din lume cu aproape 1,4 milioane de oameni.