Replică pentru PSD de la Guvern: MAI și-a suplimentat efectivele și programul de lucru la pașapoarte

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 09-03-2022 14:50

Ministerul de Interne și-a suplimentat efectivele și programul de lucru la centrele de emitere a pașapoartelor, astfel încât să evite pe cât posibil aglomerațiile, a anunțat, miercuri, după ședința de guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Cunosc interesul presei față de capacitatea Ministerului Afacerilor Interne de a gestiona creșterea din ultimele zile pentru emiterea de noi documente de călătorie. Sigur, este un drept legal al oricărui cetățean român și pentru a veni în întâmpinarea ă acestui interes de a obține pașapoarte de călătorie, Ministerul de Interne și-a suplimentat efectivele și programul de lucru, astfel încât să evite pe cât posibil aglomerațiile și să poată emite, într-un ritm cât mai aproape de necesitate, documentele de călătorie. Evident, este o datorie a instituțiilor statului de a gestiona cu responsabilitate și astfel de momente”, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

PSD i-a cerut, miercuri, ministrului de Interne, Lucian Bode, să suplimenteze resursele și să înființeze mai multe centre prentru preluarea cererilor de eliberare de pașapoarte.