Benzema l-a depăşit pe Di Stefano şi a devenit al treilea marcator din istoria clubului Real Madrid

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 10-03-2022 10:05

Atacantul francez Karim Benzema, autorul unui hat-trick împotriva formaţiei Paris Saint-Germain (3-1), miercuri seara, în manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, l-a depăşit pe legendarul fotbalist hispano-argentinian Alfredo Di Stefano, devenind al treilea marcator din toate timpurile al clubului Real Madrid, cu 309 goluri în toate competiţiile, potrivit Agerpres.

În meciul de pe stadionul Santiago Bernabeu, PSG a deschis scorul prin Kylian Mbappe (39), însă Real a întors rezultatul după pauză, prin Karim Benzema, care a restabilit egalitatea în minutul 61, iar apoi a mai înscris de două ori, în minutele 76 şi 78, calificându-şi echipa în sferturile de finală ale cele mai importante competiţii continentale intercluburi.

Benzema, care joacă la Real Madrid din 2009, a urcat astfel pe podiumul istoric al golgheterilor clubului "blanco", dominat de portughezul Cristiano Ronaldo (451 goluri), care joacă în prezent la Manchester United, urmat de spaniolul Raul Gonzalez (323 goluri), actualul antrenor al echipei secunde a lui Real Madrid.

De la debutul acestui sezon, atacantul francez a înscris 30 de goluri şi a oferit 12 pase decisive în 33 de meciuri disputate în toate competiţiile. El este golgheterul la zi şi cel mai bun pasator din La Liga (20 de goluri şi 10 pase decisive în 24 de partide), fiind în cursa pentru câştigarea primului său trofeu "Pichichi" în Spania, după ce a fost cel mai bun marcator al sezonului 2007-2008 în campionatul Franţei cu Olympique Lyon, fosta sa formaţie (20 de goluri în Ligue 1 şi 31 în toate competiţiile, în sezonul respectiv).

Karim Benzema are opt reuşite în actuala ediţie a Ligii Campionilor, competiţie în care a marcat în total 79 de goluri.

El se află acum la şase lungimi de ocupantul locului al treilea în clasamentul all-time al marcatorilor din Champions League, polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen), autorul a 85 de goluri, 12 dintre ele în acest sezon.

Lewandowski a reuşit la rândul său un hat-trick în partida pe care Bayern a câştigat-o marţi seara, pe teren propriu, în faţa austriecilor de la RB Leipzig.

Clasamentul golgheterilor Ligii Campionilor ediţia 2021/2022:

12 goluri: Lewandowski (Bayern Munchen)

11 goluri: Haller (Ajax Amsterdam)

8 goluri: Benzema (Real Madrid), Salah (FC Liverpool)

7 goluri: Nkunku (RB Leipzig)

6 goluri: Mbappe (PSG), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mahrez (Manchester City), Leroy Sane (Bayern Munchen)

5 goluri: Messi (PSG)

4 goluri: Danjuma (Villarreal), Pedro Goncalves (Sporting Lisabona), Griezmann (Atletico Madrid), Thomas Muller (Bayern Munchen)

...

Clasamentul istoric al golgheterilor Ligii Campionilor (începând cu sezonul 1992/1993, fără tururi preliminare):

140 goluri: Cristiano Ronaldo (Manchester United)

125 goluri: Lionel Messi (Paris Saint-Germain)

85 goluri: Robert Lewandowski (Bayern Munchen)

79 goluri: Karim Benzema (Real Madrid)

71 goluri: (+) Raul Gonzalez

56 goluri: (+) Ruud van Nistelrooy

52 goluri: Thomas Muller (Bayern Munchen)

50 goluri: (+) Thierry Henry

48 goluri: Zlatan Ibrahimovic (AC Milan)

48 goluri: (+) Andrei Şevcenko

....

Jucătorii precedaţi de semnul (+) s-au retras din activitate