Cartea de memorii scrisă de vicepreşedintele SUA Kamala Harris, lansată la Nemira

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 11-03-2022 11:06

Cartea de memorii „Adevărurile noastre. Visul american”, scrisă de vicepreşedintele SUA Kamala Harris, este publicată în România de editura Nemira, în imprintul Orion de nonficţiune, potrivit news.ro.

Volumul a fost tradus de Adina Ihora.

Anul trecut, tot la Orion, a apărut şi autobiografia preşedintelui SUA, Joe Biden: „Promisiunile mele. Despre viaţă şi politică”.

Fiică de imigranţi, Kamala Harris a crescut într-o comunitate din Oakland, California, cu preocupări pentru dreptatea socială. Pasiunea sa pentru justiţie a fost evidentă încă din copilărie, iar când a devenit procuror districtual adjunct imediat după absolvirea Dreptului, s-a impus rapid ca unul dintre cei mai inovatori agenţi ai schimbării în domeniul aplicării legii din SUA. A fost aleasă în scurt timp procuror districtual în San Francisco, apoi a devenit şefa organelor de aplicare a legii din statul California.

Cunoscută ca o susţinătoare a clasei de mijloc a înfruntat marile bănci în timpul crizei executărilor silite, obţinând un acord istoric pentru familiile salariate din California.

„Adevărurile noastre. Visul american” este o carte despre adevărurile fundamentale pe baza cărora a fost construită societatea americană şi despre îndelungata strădanie de a discerne care sunt aceste adevăruri şi cum este cel mai bine să se acţioneze pe baza lor.

A fi inteligent înseamnă a identifica adevărurile care ne pot face să devenim o comunitate mai bună, precum şi a susţine aceste adevăruri cu toată forţa. Acesta a fost crezul care a călăuzit-o pe Kamala Harris spre o carieră de succes ca procuror general al Californiei, ca senator al Statelor Unite şi acum ca vicepreşedinte al ţării, confruntându-se în fiecare rol cu probleme complexe, de la asistenţa medicală şi noua economie la imigraţie, securitate naţională, criza opioidelor şi inegalitatea socială.

„Provocarea mea de fiecare zi este să fiu o parte a soluţiei, să fiu o luptătoare optimistă în bătălia care va urma. Provocarea pe care v-o lansez este să vă alăturaţi acestui efort. Să luptăm pentru idealurile şi valorile noastre. Să nu ridicăm mâinile a neputinţă când este timpul să ne suflecăm mânecile“, spune Kamala Harris.