Numărul solicitărilor de paşapoarte s-a dublat, SPCP procesează aproximativ 300 de cereri pe zi

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 11-03-2022 14:58

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Mureş procesează în această perioadă aproximativ 300 de cereri pe zi, un număr dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, potrivit Agerpres.

"Este o cerere crescută pentru eliberarea paşapoartelor, mai mult sau mai puţin justificată. Şi la nivelul judeţului Mureş nu facem excepţie faţă de ce se întâmplă la nivel naţional. Numărul solicitărilor s-a dublat, avem undeva în medie 300 de solicitări zilnice. Venim în sprijinul mureşenilor şi am suplimentat încă o staţie de procesare a cererilor în această săptămână. Totodată, începând de astăzi, programul Serviciului de Paşapoarte s-a extins astfel: luni-vineri, între orele 08,00-20,00, iar sâmbăta, între orele 08,00-16,00", a declarat Mara Togănel.

Prefectul a precizat că procedura de eliberare a paşapoartelor rămâne la fel ca înainte, preluarea cererilor de emitere paşapoarte se face pe baza programărilor prin intermediul site-ului www.e-pasapoarte.ro dar că, dat fiind faptul că aplicaţia este accesată în prezent de un număr tot mai mare de solicitanţi, există posibilitatea ca timpul de răspuns să fie peste media obişnuită.