Guvernul german ia în calcul extinderea ajutorului financiar pentru companiile afectate de sancţiunile occidentale impuse Rusiei

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 11-03-2022 15:17

Guvernul german intenţionează să extindă ajutorul financiar pentru companiile afectate de sancţiunile occidentale impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei, transmite DPA.

Vineri, Ministerul Economiei a informat că lucrează la un program de asistenţă de creditare pentru a sprijini acele companii care au fost sever afectate de sancţiunile impuse Rusiei de UE.

"De asemenea, urmărim cu atenţie cadrul UE pentru ajutorul de stat", a precizat un purtător de cuvânt pentru DPA.

Joi, Comisia Europeană a propus ca firmele afectate de consecinţele războiului să poată primi credite cu rate favorabile ale dobânzii sau să primească subvenţii limitate, pe fondul creşterii semnificative a preţului gazelor şi electricităţii, potrivit Agerpres.

"Desigur vom ajuta companiile care altfel ar fi în genunchi din cauza efectelor sancţiunilor", a declarat purtătorul de cuvânt.

Publicaţia financiară Handelsblatt anunţase anterior că Executivul de la Berlin ia în considerare, printre altele, înfiinţarea unui fond similar cu cel care a ajutat firmele în timpul crizei provocate de pandemia de coronavirus.