Rusia, câştigătoarea ultimei ediţii a Cupei Davis, va fi înlocuită de Serbia la faza finală din 2022 a acestei competiţii

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 14-03-2022 10:11

Rusia, câştigătoarea ultimei ediţii a Cupei Davis, va fi înlocuită de Serbia la faza finală din 2022 a acestei competiţii rezervate echipelor naţionale masculine de tenis, programată în luna septembrie, a anunţat luni Federaţia internaţională (ITF), citată de AFP.

Decizia este urmarea excluderii sportivilor ruşi din toate competiţiile internaţionale, după declanşarea războiului din Ucraina, conform Agerpres.

Serbia, aleasă de ITF deoarece a fost "echipa cea mai bine clasată dintre semifinalistele din 2021", primise deja o invitaţie pentru intrarea directă în această fază finală fără a mai trece prin calificări. În aceste condiţii, o altă naţiune, care urmează să fie anunţată ulterior, va beneficia de această invitaţie acordată iniţial echipei lui Novak Djokovic, a precizat Federaţia internaţională de tenis.

Tot luni, ITF a anunţat că în competiţia feminină Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), Rusia (deţinătoarea trofeului) va fi înlocuită de Australia, aleasă pe aceleaşi criterii ca Serbia.