Departamentul pentru Românii de Pretutindeni anunţă lansarea unui program de sprijin pentru comunităţile româneşti din Ucraina

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 14-03-2022 17:14

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunţat, luni, lansarea programului "Sprijinirea comunităţilor româneşti din Ucraina", prin care intenţionează să faciliteze achiziţia şi donarea de bunuri şi materiale diverse de strictă necesitate.

"În contextul deteriorării grave a situaţiei de securitate din Ucraina şi din regiunea Mării Negre şi al analizelor nevoilor comunităţii româneşti din această zonă, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni lansează apelul competitiv de selecţie a beneficiarilor de granturi pentru Programul 'Sprijinirea comunităţilor româneşti din Ucraina'. Prin acest sprijin, DRP intenţionează să faciliteze achiziţia şi donarea de bunuri şi materiale diverse de strictă necesitate. Granturile, o nouă formă de finanţare nerambursabilă pusă la dispoziţie de către DRP, pot fi accesate de către asociaţii, fundaţii, unităţi de cult, organizaţii neguvernamentale ale românilor din Ucraina", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Condiţiile de acordare, utilizare şi decontare a sprijinului financiar sub formă de grant pot fi consultate pe site-ul DRP, Secţiunea Finanţări, Categoria Granturi.