Falsa moştenitoare milionară ruso-germană Anna Sorokin, care a inspirat un serial Netflix, rămâne în detenţie în SUA

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 15-03-2022 20:54

Falsa moştenitoare milionară ruso-germană Anna "Delvey" Sorokin, care a inspirat un serial Netflix, rămâne în detenţie în Statele Unite, a anunţat marţi Serviciul de Imigrări al SUA, pe fondul informaţiilor apărute în presă despre extrădarea ei iminentă în Germania, relatează AFP.

Sorokin, care a fost condamnată la închisoare în 2019 pentru că a înşelat bănci, hoteluri de lux şi prieteni cu sute de mii de dolari, "rămâne încarcerată într-un centru al Agenţiei americane pentru Imigraţie şi Vămi (ICE) în aşteptarea expulzării", a anunţat ICE.

Ziarul american New York Post a raportat luni că Sorokin, care se folosea de numele "Anna Delvey" pentru a-şi realiza escrocheriile, este pe cale să fie extrădată în Germania cu un zbor cu destinaţia Frankfurt.

Un purtător de cuvânt al poliţiei de pe aeroportul din Frankfurt a declarat însă că Sorokin nu sosise marţi după-amiază, potrivit Agerpres.ro.

Cea care a reuşit între 2016 şi 2017 să înşele elitele din New York, dându-se drept moştenitoarea unei averi de aproximativ 60 de milioane de dolari, ar fi trebuit să se îmbarce luni seara într-un zbor cu destinaţia Frankfurt, după ce a fost eliberată dintr-un centru de detenţie din statul New York, a informat tabloidul New York Post.

Cu cetăţenie germană şi născută în Rusia, în apropiere de Moscova, Anna Sorokin, alias Anna "Delvey", în vârstă de 31 de ani, a fost eliberată din închisoare în februarie 2021 pentru bună purtare, după ce a fost condamnată doi ani mai devreme la o pedeapsă cu închisoarea între 4 şi 12 ani pentru furt.

În martie 2021, ea a fost din nou arestată pentru expirarea vizei şi s-a întors la un centru al ICE.

Capabilă să construiască minciuni iscusite datorită unui aplomb extraordinar, tânara s-a prezentat drept o moştenitoare germană bogată, ceea ce i-a permis să obţină împrumuturi de zeci de mii de dolari de la mai multe bănci.

Din noiembrie 2016 până în august 2017, ea a călătorit gratuit cu un avion privat, a locuit într-un hotel de lux din New York, fără să plătească niciodată nimic, potrivit justiţiei din New York care a estimat în 2019 furtul la 275.000 de dolari.

Fiica unui şofer şi a unei vânzătoare ruse care a emigrat în Germania în 2007, tânăra, sosită la New York în 2013, încercase chiar să obţină un împrumut de 22 de milioane de dolari pentru a lansa un club select în Manhattan.

Povestea ei incredibilă a sedus-o pe producătoarea de televiziune Shonda Rhimes ("Grey's Anatomy", "Scandal"), care a produs o mini-serie difuzată pe Netflix, "Inventing Anna", cu Julia Garner în rolul principal. Potrivit presei de specialitate, Anna Sorokin ar fi primit 320.000 de dolari de la gigantul de streaming.