Video | Asediu la Mariupol - Viceprimarul orașului susține că rușii au bombardat un teatru în care se adăposteau peste 1000 de civili

Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 16-03-2022 20:05

Viceprimarului orașul-port asediat Mariupol a declarat pentru BBC că forțele ruse au bombardat un teatru unde se adăposteau sute de civili.

Serhiy Orlov a spus că în clădire se aflau între 1.000 și 1.200 de oameni. Numărul victimelor este încă necunoscut, a spus el. BBC nu a putut verifica independent informațiile.

Mariupol a fost încercuit de forțele ruse, iar aproximativ 300.000 sunt fără apă curentă, electricitate sau gaz. Alimentele și proviziile medicale se epuizează, iar Rusia nu a permis livrarea de ajutor umanitar.

Orașul a fost bombardat constant de Rusia de la începutul războiului, iar cartiere întregi au fost transformate în pustiu. Săptămâna trecută, un atac asupra unui spital a făcut cinci morți.

Orlov a mai spus că Rusia a atacat un convoi de civili care plecase de la Mariupol în drum spre orașul Zaporizhzhia, rănind cinci civili, inclusiv un copil.