Republica Moldova s-a conectat la rețeaua electrică europeană. Ursula von der Leyen: Salut pasul cheie făcut astăzi pentru a menține luminile aprinse

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 17-03-2022 08:59

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a venit cu o reacție privind sincronizarea R. Moldova și Ucrainei la rețeaua electrică europeană.

Ea a dat asigurări că Uniunea Europeană va continua să lucreze pentru stabilizarea sistemelor de alimentare cu energie electrică, transmite deschide.md.

„Ucraina, Moldova și Europa: valori comune, putere și solidaritate împărtășite. Salut pasul cheie făcut astăzi pentru a menține luminile aprinse și casele calde în aceste vremuri întunecate prin sincronizarea rețelelor electrice ale Ucrainei și R. Moldova cu rețeaua europeană. Vom continua să lucrăm pentru a le stabiliza sistemele de alimentare”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Cu un mesaj a venit și Dacian Cioloș, membru al Parlamentului European. Acesta a accentuat faptul că prin această acțiune R. Moldova este mai aproape de UE.

„Salut sincronizarea R. Moldova și Ucrainei la rețeaua electrică europeană. Asigurarea securității energetice a acestora, pe măsură ce parteneriatul nostru avansează, este un angajament care stabilește o bază solidă pentru integrarea viitoare. Felicitari Volodimir Zelenski! Maia Sandu, ești cu un pas mai aproape Uniunea Europeană”, a scris Cioloș pe Twitter.

Amintim că, astăzi, rețelele electrice ale R. Moldova și Ucrainei au fost sincronizate cu succes cu Rețeaua Europeană Continentală.