În centrele de primire a refugiaţilor ucraineni din Sectorul 6 se află 276 de persoane, dintre care 122 de copii

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 18-03-2022 17:55

Primăria Sectorului 6 informează vineri că, de la debutul campaniei "Sectorul 6 pentru Ucraina", lansată pe 3 martie, au fost amenajate cinci centre de primire a refugiaţilor, cu un total de 392 de locuri.

Până pe 17 martie, au fost găzduite peste 1.000 de persoane, dintre care 40% copii, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, în prezent, în centre se găsesc 276 de persoane, dintre care 154 sunt adulţi şi 122 copii.

S-au livrat peste 14.000 de porţii de hrană (cumulat pentru trei mese zilnic).

În afara serviciilor de adăpost, hrană, igienă şi medicină primară, refugiaţii primesc servicii de consiliere pentru eliberarea unor documente, sprijin emoţional. De asemenea, li se oferă diverse posibilităţi de petrecere a timpului liber.

În fiecare centru activează angajaţi ai DGASPC Sector 6 şi voluntari care cunosc limba ucraineană.

În urma apelului lansat de autorităţile locale, la cele două sedii ale Magazinului Caritabil SocialXChange s-au colectat peste 20 tone produse. Dintre acestea, cinci tone au ajuns la punctul de graniţă din Sighetu Marmaţiei şi localităţile de graniţă din Ucraina încă din primele zile.

Alte 13 tone de produse donate au fost direcţionate către refugiaţii aflaţi în Republica Moldova, iar două tone au fost alocate persoanelor găzduite în centrele special amenajate în Sectorul 6.

În această perioadă, serviciul de call center 021.9970 primeşte apeluri din partea cetăţenilor care au nevoie de informaţii şi sprijin în legătură cu problema refugiaţilor din Ucraina. Zilnic se înregistrează un număr mediu de 40 de apeluri de acest tip, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului citat, s-a acordat consiliere şi s-au distribuit 29 de kit-uri de alimente şi şapte kituri cu produse de igienă către 29 de persoane refugiate găzduite de persoane fizice în Sectorul 6.

De asemenea, 11 firme private, asociaţii nonguvernamentale sau instituţii publice s-au implicat şi au sprijinit campania "Sectorul 6 pentru Ucraina".