Gest de solidaritate în faţa războiului: Cel mai mare oraș din Canada redenumește zona din fața consulatului rus 'Piața Ucrainei Libere'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 22-03-2022 12:01

Orașul Toronto redenumește zona din fața consulatului rus „Piața Ucrainei Libere.” Primarul din Toronto, John Tory, a declarat pe 20 martie că speră ca celor care intră în consulatul rus să li se amintească de „atrocitatea a ceea ce se întâmplă cu această invazie ilegală, criminală” din Ucraina.

Nu este singurul primar care ia o astfel de decizie. La începutul lunii martie, coaliția care conduce capitala Letoniei, Riga, a convenit să schimbe numele străzii pe care se află ambasada Rusiei în „Strada Ucrainei Independente”.

De asemenea, capitala Lituaniei,Vilnius, a informat că urmează să schimbe numele străzii pe care se află centrul ambasadei Rusiei şi o va numi „Eroii Ucrainei”

„Toți cei care vor scrie ambasadei vor trebui să se gândească la victimele agresiunii ruse și la eroii Ucrainei”, a scris primarul orașului Vilnius, Remigijus Simasius, pe pagina sa de Facebook.