FOTO - Fotoreporter celebru, dat dispărut în apropiere de Kiev: a plecat să fotografieze luptele și a dispărut subit

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 23-03-2022 06:26

Celebrul fotoreporter Max Levin, care a colaborat cu agențiile internaționale de presă, a dispărut în apropiere de Kiev, informează NEXTA. Prietenul său, fotoreporterul Markiyan Lyseiko, care îl caută, a raportat primul dispariția.

Potrivit lui Lyseiko, ultima dată când Maksym Levin a luat legătura a fost pe 13 martie în districtul Vyshhorod de lângă Kiev. În acel moment, se afla în zona de luptă cu aparatele foto.

Pe 13 martie, jurnalistul și-a condus propria mașină pentru a fotografia luptele. A lăsat mașina lângă satul Huta Mezhyhirska și s-a îndreptat spre satul Moșchun. I s-a trimis un mesaj de pe telefon la ora 11.23, dupa care nu a mai luat legatura si nu a mai aparut online.

„S-a cunoscut ulterior că în zona în care Max urma să lucreze au izbucnit lupte intense, în timpul cărora ar putea fi rănit sau luat prizonier de armata rusă”, a spus Markiyan Lyseiko.

Maksym Levin s-a născut în 1981 în regiunea Kiev. Lucrează ca fotojurnalist și fotograf documentar și cameraman pentru multe publicații ucrainene și internaționale, a lucrat cu Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske. Fotografiile sale au fost publicate de publicații precum Wall Street Journal, TIME, Break.