După ce Zelenski a cerut ca Abramovici să fie iertat de sancțiuni, Kremlinul recunoaște: Oligarhul rus a ajutat la negocierile cu Ucraina

Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 24-03-2022 14:24

Confirmând o relatare de acum câteva săptămâni, Kremlinul tocmai a transmis că proprietarul Chelsea, oligarhul rus Roman Abramovici a jucat un rol în discuțiile de pace cu Ucraina, relatează Reuters.

„El a luat parte la etapa inițială”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Acum, negocierile sunt între cele două echipe, ruși și ucraineni”.

Abramovici a fost ținta unor sancțiuni semnificative din partea SUA, Marea Britanie și UE și nu poate obține profit din vânzarea clubului Chelsea.

Miercuri presa a relatat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui american Joe Biden să nu-l sancționeze pe Roman Abramovici, astfel încât acesta din urmă să faciliteze discuțiile de pace.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că membrii NATO suferă de o înțelegere „isterica și inadecvată” a ceea ce se întâmplă în Ucraina.