Rareș Bogdan, detalii despre situația lui Traian Băsescu: era afectat, în seara verdictului

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 27-03-2022 21:49

Europarlamentarul Rareș Bogdan a explicat că a discutat cu Traian Băsescu în seara în care a fost declarat colaborator al Securității. Rareș Bogdan susține că fostul președinte era supărat, dar și-a continuat activitatea normal, însă a doua zi când a întrebat despre el, angajații de la Parlamentul European i-au spus că nu se mai află în clădire pentru că nu se simțea bine.

”Era normal, era supărat, vizibil afectat, dar nu a dorit să discute prea mult despre decizia ICCJ. L-am întrebat dacă merge la plen și am coborât împreună la discursul lui Trudeau, după care domnia sa a urcat în birou și doar a doua zi am întrebat dacă dumnealui mai este în clădire și mi s-a spus că nu, pentru că nu se simte foarte bine.”, a spus Rareș Bogdan, la România TV.

”Mi se pare ciudat că documentul microfilmat, care a fost proba decisivă în procesul lui Traian Băsescu, a fost predat abia în 2019, după ce și-a terminat mandatul. Mă interesează dacă Traian Băsescu a fost șantajat cu acel document, mă interesează de ce, dacă a fost verificat de nenumărate ori de către CNSAS a primit verdict de necolaborare”, a mai spus Rareș Bogdan.

Conform informațiilor apărute în presă, fostul președinte Traian Băsescu ar fi suferit un atac vascular cerebral și în prezent este internat în spital.