Joe Biden va discuta cu liderii din Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia despre situaţia din Ucraina

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 29-03-2022 16:51

Preşedintele american Joe Biden va discuta marţi, prin videoconferinţă, cu liderii din Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia despre războiul din Ucraina, a anunţat Casa Albă, citată de AFP şi Reuters.

Apelul telefonic, prevăzut pentru ora locală 09.15 (13.15 GMT) - cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Mario Draghi şi premierul britanic Boris Johnson - vizează "discutarea ultimelor evoluţii privind invazia rusă în Ucraina", a spus un purtător de cuvânt.

Între timp, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a anunţat că negocierile de pace între echipele din Rusia şi Ucraina, care au avut loc marţi la Istanbul, nu se vor prelungi pentru o a doua zi.

După încheierea negocierilor, Rusia a promis că-şi va reduce "radical" operaţiunile militare spre Kiev şi Cernihov, iar Ucraina a propus un statut neutru cu garanţii internaţionale de securitate, dar cu menţinerea integrităţii sale teritoriale, potrivit Agerpres.ro.

Biden a revenit din Europa, unde s-a întâlnit cu principalii lideri europeni în persoană şi a participat la un summit NATO care a avut ca temă răspunsul occidental la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Emmanuel Macron urmează să discute şi el cu preşedintele rus Vladimir Putin marţi, notează Reuters.