VIDEO Câți ucraineni au ucis rușii în cea mai distrugătoare acțiune asupra unei clădiri administrative

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 29-03-2022 17:24
Actualizat: 29-03-2022 18:31

Cel puțin 9 persoane au fost ucise și 22 rănite în urma atacului cu rachetă asupra clădirii administraţiei regionale din Mikolaiv, sud-vestul Ucrainei.

Potrivit canalului Telegram al biroului media al regiunii Mikolaiv, cel puțin 9 persoane au fost ucise și 22 rănite, scrie mediafax.ro.

Racheta rusă a demolat jumătate din clădire, a declarat guvernatorul Vitalii Kim, notează CNN.

„Ei (rușii) au lovit clădirea administrației regionale, au demolat jumătate din clădire, au lovit biroul meu. Majoritatea oamenilor au fost salvați în mod miraculos", a declarat Kim pe Telegram.

„Opt civili se află sub dărâmături, îi căutăm. Au ieșit 50-100 de persoane. Căutăm, de asemenea, trei militari", a adăugat el.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina a declarat că racheta a lovit clădirea de 9 etaje marți dimineață.

„Partea centrală a clădirii, de la etajul nouă până la primul etaj, a fost distrusă, fără să se producă un incendiu", se arată în comunicat: „până la ora 11.30, salvatorii au scos un mort, iar 18 dintre cei salvați au fost spitalizați. Salvatorii lucrează la fața locului".