Suarez îl devansează pe Messi în topul celor mai buni marcatori din preliminariile pentru Cupa Mondială din America de Sud

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 30-03-2022 16:46

Luis Suarez l-a devansat marți pe Lionel Messi în topul celor mai buni marcatori din preliminariile pentru Cupa Mondială din America de Sud, cu al 29-lea său gol, cu care a ajutat Uruguayul să învingă Chile cu 2-0.

Messi nu a reușit să înscrie în Ecuador, unde Argentina a remizat 1-1, confom Mediafax.

„O seară specială, un meci special, un tricou special și un gol", a scris Suarez pe rețelele de socializare, alături de o fotografie în care își ține în mână tricoul de la meci.

„Ce aș putea cere mai mult în momente unice și de neuitat pentru țara mea?".

Confederația sud-americană de fotbal a precizat că cele 29 de goluri ale lui Suarez au fost marcate în 62 de meciuri, cu două meciuri mai mult decât Messi, iar ultimul său gol a fost unul spectaculos, o foarfecă pe spate, de la patru metri, cu 11 minute înainte de final.

Federico Valverde a dublat avantajul Uruguayului în ultimele momente ale meciului pentru a consolida o schimbare remarcabilă de situație pentru echipa condusă de Diego Alonso.

Alonso l-a înlocuit pe Oscar Tabarez în decembrie anul trecut, după ce patru înfrângeri succesive au pus în pericol speranțele de calificare, iar de atunci și-a condus noua echipă la patru victorii consecutive.

Uruguay a terminat pe locul trei în grupa de calificare, în spatele Braziliei și Argentinei și înaintea Ecuadorului, care a ocupat al patrulea loc automat de calificare.