După Biden, și rușii vor o nouă ordine mondială: 'Tările BRICS vor fi piatra de temelie'

Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 30-03-2022 19:49

Țările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) vor servi drept piatra de temelie a unei ordini mondiale emergente, a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, pentru postul de televiziune RT. Declarația oficialului rus vine la o săptămână după ce președintele american Joe Biden a afirmat că urmează să se formeze o nouă ordine mondială, iar SUA vor fi în fruntea ei.

„Cred că țările BRICS, care reprezintă aproape jumătate din populația lumii și o mare parte din PIB-ul mondial, vor servi drept piatră de temelie a unei ordini mondiale emergente”, a spus Ryabkov.

El a subliniat „rolul semnificativ al țărilor BRICS în protejarea dreptului internațional și în lupta împotriva politicii de sancțiuni a țărilor occidentale”.

„Știm că în fiecare țară există anumite nuanțe legate de problemele cu care se confruntă, dar acum suntem uniți în protejarea dreptului internațional și în eforturile noastre de a depăși sancțiunile arbitrare, ilegitime, unilaterale, care au devenit singurul instrument politic în Statele Unite și alte țări”, a spus Ryabkov.